Belépés
Ávokádókrémmel töltött paradicsom
... citrom

bors

ELKÉSZÍTÉS
1 Az avokádó húsát villával összetörjük, hozzákeverjük az apróra vágott hagymát, sóval, borssal, pár csepp citromlével ízesítjük.
2 A paradicsomokat megmossuk, kettévágjuk, kanállal kikaparjuk a magokat a paradicsom belsejéből, és helyükre beletöltjük az avokádókrémet, a tetejét rátesszük, és hagyjuk legalább egy órát az íze...
2024-02-09 20:14:44
Szendvicskrémek Regenor Kúrához
... paradicsom
A padlizsánokat és a paprikákat 200 fokra előmelegített sütőben egy jókora alufólialapon megsütöm. A paprikáknak 20 perc, a padlizsánoknak kb. 40 perc szükséges. Amíg sülnek, a paradicsomokat leforrázom, meghámozom, nagyobb kockákra vágom. 1 lila hagymát apró kockákra vágok, 1 nagyobb gerezd fokhagymát fokhagymanyomón átpréselek, zsíron épp csak elkezdem pirítani a...
2019-01-03 17:47:43
Caponata (szicíliai padlizsánragu)
... zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A padlizsánt felkockázzuk, szűrőtálba tesszük, megsózzuk, és 30 percig pihentetjük. Majd leöblítjük, és lecsepegtetjük róla a vizet.
A paradicsomokat 2-3 percre forró, majd hideg vízbe mártjuk, meghámozzuk, félbevágjuk, szelíden megnyomva eltávolítjuk a levét és a magjait, majd a húsukat felkockázzuk. A hagymát és a zellerszárakat...
2018-09-17 23:54:49
Baconbe tekert spárga
... darabot összefogunk, körétekerünk egy szelet bacont, és kiolajozott tepsibe fektetjük a csomagokat. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük rozmaringgal. Mellédobjuk a fél citromot, az aszalt paradicsomokat, és meglocsoljuk olívaolajjal. Sütőben megsütjük, majd a sült citromot ráfacsarjuk a spárgákra. Nagyon kellemes, könnyed, tavaszi fogás.

http://fiiinomsagos.blogspot.hu/...
2018-04-26 14:21:13
Tallóztam
... vörösborecet
oregánó

A padlizsánt süsd meg, majd húzd le a héját. Darabold fel, és a felét tedd egy tálba. Reszeld bele a fokhagymát, és add hozzá a meghámozott paradicsomokat.

Pépesítsd botmixerrel, majd tedd bele a maradék padlizsánt, az apróra vágott petrezselymet, az olívaolajat és a vörösborecetet. Végül fűszerezd oregánóval, és az egészet pépes...
2018-04-13 12:44:30
Caponata (szicíliai padlizsánragu)
... zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A padlizsánt felkockázzuk, szűrőtálba tesszük, megsózzuk, és 30 percig pihentetjük. Majd leöblítjük, és lecsepegtetjük róla a vizet.
A paradicsomokat 2-3 percre forró, majd hideg vízbe mártjuk, meghámozzuk, félbevágjuk, szelíden megnyomva eltávolítjuk a levét és a magjait, majd a húsukat felkockázzuk. A hagymát és a zellerszárakat...
2018-01-04 23:14:15
A paradicsomot
A paradicsomot nem lehet megunni, ha télen is szívesen fogyasztanád, próbáld ki ezt a receptet! Fontos, hogy kerti paradicsomból készítsd. Egészséges paradicsomokat válassz, amelyek repedezettek nem jók erre a célra.

Hozzávalók:

5 kg paradicsom
1 csokor petrezselyemzöld
5 vöröshagyma
3-6 kanál olaj (minden üveg tetejére 1 kanál)|...
2017-09-04 08:47:45
Szárított paradicsom napon és sütőben
... legjobb
2 teáskanál só
2 teáskanál balzsamecet
olívaolaj
kakukkfű, bazsalikom, oregánó, rozmaring ízlés szerint
1-2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A paradicsomokat megmossuk, mérettől függően félbe vagy cikkekre vágjuk, egy tálba tesszük, meghintjük a sóval és a balzsamecettel, összeforgatjuk, és fél órát állni hagyjuk, hogy egy adag levet k...
2017-08-04 18:25:39
Provence-i töltött cukkini és paradicsom
... hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál provence-i fűszerkeverék
1 teáskanál pirospaprika
2 evőkanál olívaolaj
só, bors

Elkészítés:
A cukkinit és a paradicsomokat megmossuk, a tetejüket levágjuk, a húsukat egy karalábévájóval kikanalazzuk, és egy maréknyi cukkinibél kivételével késes robotgépbe tesszük. Hozzáadjuk a durvára összevágott hagym...
2017-07-26 11:59:52
Paradicsomos gnocchi olaszosan
... szál bazsalikom

bors
1 teáskanál méz (vagy cukor, édesítőszer)
2 evőkanál parmezán (reszelve)


Elkészítés

A paradicsomokat megmossuk, a héját egy kicsit bemetsszük és lobogó vízbe dobjuk, de csak egy-két percre, majd kiszedjük a vízből.
Hideg vízzel leöblítjük, majd a héját lehúzzuk, a csumáját ...
2017-07-19 22:36:10
1 2 3 ....16 17 ..24 25 .31 32 33 
Címkék: Szendvicskrémek Regenor Kúrához, avokádó húsát, apróra vágott, paradicsomokat megmossuk, paradicsom belsejéből, tetejét rátesszük, jókora alufólialapon, paradicsomokat leforrázom, padlizsánt felkockázzuk, húsukat felkockázzuk, szelet bacont, aszalt paradicsomokat, sült citromot, padlizsánt süsd, felét tedd, meghámozott paradicsomokat, maradék padlizsánt, egészet pépes, tálba tesszük, adag levet, tetejüket levágjuk, karalábévájóval kikanalazzuk, maréknyi cukkinibél, durvára összevágott, kicsit bemetsszük, héját lehúzzuk, petrezselyemzöld, fokhagymanyomón, szendvicskrémek, karalábévájóval, zellerszárakat, paradicsomokat, ávokádókrémmel, lecsepegtetjük, padlizsánoknak, vörösborecetet, balzsamecettel, összeforgatjuk, padlizsánragu, petrezselymet, megtisztítjuk, avokádókrémet, padlizsánokat, előmelegített, alufólialapon, hozzákeverjük, fűszerkeverék, paradicsomból, felkockázzuk, rozmaringgal, repedezettek, meglocsoljuk, fogyasztanád, körétekerünk, eltávolítjuk, paradicsomot, paradicsomos, olívaolajjal,
© 2013 TVN.HU Kft.